Agnetenhof

Fijn oud worden in je eigen wijk en met passende zorgvoorzieningen binnen handbereik. Met dat streven wil De Waalboog bijdragen aan het doel van de gemeente Nijmegen om alle wijken te voorzien van hedendaagse en toekomstgerichte ouderenzorg. In Nijmegen is momenteel in veel wijken een tekort aan beschermde woonvormen voor ouderen. Daarom bouwt De Waalboog samen met partners in de Nijmeegse wijk Lindenholt het nieuwe woonzorghuis Agnetenhof.

St. Agnetenweg 1

Locatie
Woonzorghuis de Agnetenhof  ligt aan de St. Agnetenweg in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Het perceel ligt aan de rand van een woonwijk en grenst aan een groenstrook met fraai uitzicht op het Maas-Waalkanaal. De bouw is in 2022 gestart. Naar verwachting nemen we het gebouw in het najaar van 2023 in gebruik. Er zijn in de zeer nabije omgeving enkele winkels, waaronder een buurtsuper (300 m), kapper, tuincentrum, grand-café en een kerk.

Kleinschalig, ruim van opzet en wijkgericht
Het woonzorghuis biedt ruimte aan 45 bewoners, verdeeld over 3 woonlagen. Elke etage krijgt 15 woningen, die verdeeld zijn over twee kleine woongroepen van 7 of 8 bewoners. Per woongroep is er een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken waar we dagelijks vers gaan koken. Ook heeft elke woongroep een gezamenlijk balkon of terras. Met deze kleine groep vormen we met elkaar één huishouden, waarin iedereen elkaar goed kent. Dat is fijn en belangrijk om het leven zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de bewoners.

Op deze locatie bieden we op twee etages zorg aan bewoners met dementie en op één etage zorg aan bewoners met een lichamelijke zorgvraag (somatiek). Bewoners beschikken over een ruime 2-kamer-appartement, waarbij de woonkamer en slaapkamer gescheiden zijn. Dat is uniek bij De Waalboog. Ook heeft iedere bewoner zijn eigen badkamer met douche, wasbak en toilet. De woningen worden uitgevoerd in sfeervolle kleuren en comfortabele meubels, met zacht licht, grote ramen en knusse hoekjes. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor sommige bewoners van andere etages die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving.

Behandeling op afroep
Onze behandelaren komen uiteraard ook naar deze locatie om u alle medische zorg en behandeling te geven die u van ons gewend bent.
Op deze locatie richten we ook een wijkhuiskamer in. Hier organiseren we activiteiten en staan ontmoetingen met andere wijkbewoners centraal. Hier bieden we zorgbehoevende en oudere wijkbewoners die nog thuis wonen faciliteiten aan. Zo werken we er aan dat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

Duurzaam
De gebouwen worden duurzaam en flexibel gebouwd, en voorzien van de benodigde technologieën zodat deze goed zijn uitgerust voor de toekomst. Met een mooi ontwerp en goede voorzieningen moet dit een mooie aanwinst voor de wijk worden.

Samenwerking
Voor de realisatie werkt De Waalboog samen met woningcorporatie Woonwaarts, vastgoedontwikkelaar Klok Groep en de gemeente Nijmegen.

Nieuwsberichten