Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Nieuwe woonvoorziening voor ouderen in Lindenholt

Bouw

Nijmegen krijgt een nieuwe woonvoorziening voor ouderen. Op de Sint Agnetenweg in Lindenholt realiseert De Waalboog samen met woningcorporatie Woonwaarts en KlokGroep een kleinschalige woonvoorziening voor 45 wooneenheden voor ouderen met een zorgvraag. Op 29 september ondertekenden we de overeenkomsten hiervoor.

Agnetenweg K

Ontwerp: opZoom architecten

Een goede locatie voor een woonvoorziening voor ouderen

De bevolking van de wijk Lindenholt veroudert de komende jaren. De gemeente Nijmegen wil graag in alle wijken zorgvoorzieningen, zodat mensen oud kunnen worden in hun eigen wijk met de zorg en faciliteiten die zij daarbij nodig hebben. In deze wijk is nog geen voorziening voor Beschermd Wonen voor ouderen en is er wel een urgentie om deze op korte termijn te realiseren. Paul van Roosmalen, directeur-bestuurder van Woonwaarts: “We hadden de Sint Agnetenweg al een tijd op het oog. Ik ben blij dat we nu op deze plek in Lindenholt kunnen bouwen. Samen met De Waalboog en KlokGroep kunnen we invulling geven aan de wens van de gemeente om inwoners met een zorgvraag te huisvesten.”

Het duurzame gebouw is ruim van opzet en omringd door groen

De woonvoorziening bestaat uit drie woonlagen. Op elke woonlaag komen 15 appartementen met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het gebouw is zo ingedeeld dat er per woonlaag ruimte is voor twee woongroepen. Iedere woongroep heeft een eigen keuken en gemeenschappelijke huiskamer. De energiezuinige brancardlift maakt het gebouw toegankelijk voor bewoners met lichamelijke klachten door ouderdom. Alle parkeerplaatsen bevinden zich op het eigen terrein, dat wordt afgeschermd met een ruime groene tuin.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan is naar verwachting begin november klaar. Daarna presenteert gemeente Nijmegen het ontwerpbestemmingsplan aan omwonenden en andere belangstellenden. Dat doet de gemeente via een digitale informatieavond. Medio 2021 begint KlokGroep met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland rond september 2022. Daarna verhuurt Woonwaarts de wooneenheden aan De Waalboog. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.

Meer informatie over onze nieuwbouwplannen

De Waalboog is op meer plekken in Nijmegen bezig met nieuwbouw.