Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Bewoners blij met robothond Joy

Nijevelt, Zorg

Bij De Waalboog kijken we steeds hoe we nieuwe technieken in kunnen zetten om het leven van bewoners aangenamer of makkelijker te maken. De nieuwste aanwinst is een ‘huishond’ voor de afdeling de Plataan (Nijevelt). Veel bewoners zijn daar erg gecharmeerd van honden. Iedere donderdag komt Tess, de hond van een medewerker, de hele aanwezig en zij krijgt dan ook alle aandacht. Om de hond-loze dagen nu ook te vullen hebben we Joy aangeschaft.

hond 5

Deze lieve zachte puppy ziet er niet alleen heel echt uit, maar hij heeft ook dezelfde geluidjes als een echte hond, een rustgevende hartslag en voelt net zo zacht als een echte puppy! Joy is een robot-hond. Hij reageert op beweging, maar ook op aaien en knuffelen. Dat komt door de ingebouwde sensoren. De puppy reageert niet alleen op aanraking, maar ook op je stem. Als je tegen hem praat, zal hij je aankijken en vrolijk terug blaffen. Hij heeft ook aandacht nodig. Dit kan tijdens een knuffelsessie. Hij sluit zijn ogen en het genieten kan beginnen.

Als Joy een paar minuten niet wordt geaaid, gaan zijn oogjes dicht en gaat hij slapen. Met een klopje op de rug wordt hij weer wakker. Dit huisdier is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. Het is een gezellige vriend voor iedereen en een mooie aanwinst voor de bewoners van de Plataan! De aanwezigheid van Joy brengt veel vreugde en afleiding en doet de bewoners zichtbaar goed.