Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Koppelbed maakt nabijheid weer mogelijk

Algemeen

Iemands hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar mooie muziek luisteren. Wanneer mensen niet meer bij elkaar kunnen wonen, is nabijheid belangrijker dan ooit. Een koppelbed vormt de ideale oplossing voor mensen die samen willen zijn in een zorgomgeving. Sinds deze maand beschikt De Waalboog over 4 koppelbedden, voor elke locatie één. Deze koppelbedden zijn mogelijk gemaakt dankzij stichting Roparun. 

P1110514

Wat is een koppelbed?

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding, waardoor hij naadloos aansluit. Zo creëren we heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed. Wanneer je twee zorgbedden tegen elkaar aan zet, zit er altijd een opening tussen de matrassen. Deze afstand maakt het voor naasten lastig om elkaars warmte op te zoeken. Een koppelbed biedt de oplossing. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed.

Aanvragen

Zou u graag weer een avond of nacht naast uw partner willen liggen? Dan kunt u dit bij uw EVV-er (eerste contactpersoon) aangeven. Hij of zij kan het bed voor u reserveren. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In principe is er voor elke locatie één koppelbed. Het kan dus zijn dat u even moet wachten tot hij beschikbaar is. In kritische situaties zullen we voorrang verlenen.

Ervaring: Zo waardevol

‘Als dochter vond ik het geweldig om in deze laatste fase van mijn vaders leven, waarin contact nog nauwelijks met hem mogelijk was, zo dichtbij hem te zijn. Als hij zijn ogen open deed zag hij me en hadden we contact. Dat was zo waardevol! Het oogcontact was het enige dat we nog hadden. Ook mijn moeder heeft er veel gebruik van gemaakt. Eén van ons lag steeds op het koppelbed om zo, die momenten van contact die er nog waren, optimaal te benutten. Hoe waardevol zo’n koppelbed!’

Bekijk hier een filmpje van een ervaringsdeskundige:

Roparun

Stichting Roparun zamelt geld in via een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs én Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers leveren, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Roparun steunt gemiddeld zo’n driehonderd projecten per jaar ten behoeve van ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dit jaar staat het project ‘koppelbedden’ centraal.

Kijk hier voor meer informatie of deelname aan de Roparun.