Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Rita Arts nieuwe bestuurder De Waalboog

Algemeen

Met ingang van 1 maart 2020 is Rita Arts de nieuwe bestuurder van De Waalboog. De van oorsprong verpleegkundige, is een ervaren manager in de zorg. Al bijna 20 jaar geeft zij leiding aan zorgclusters: momenteel nog in het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis en daarvoor in het Radboudumc. Nu zal zij haar loopbaan voortzetten in de ouderenzorg.

Foto Cover Zorg Rita Arts

Rita Arts volgt Toke Piket op die per 1 september jl. De Waalboog verliet voor een nieuwe baan als bestuurder bij zorgorganisatie Abrona. De huidige bestuurder, Loeks van der Veen, blijft voorlopig aan. Rita en Loeks nemen samen het bestuur van De Waalboog op zich.

Ervaren

Rita Arts (54) is in Nijmegen woonachtig. Ze is een zeer ervaren manager in de zorg. In haar functie als Zorgmanager was zij onder andere betrokken bij de inrichting van integrale zorgconcepten (met verbinding van eerste en tweede lijn), nieuwbouwtrajecten, de opzet van kenniscentra en onderhandelingen bij de zorginkoop. De positie van de verpleegkundigen heeft altijd haar bijzondere aandacht. Van oorsprong is Rita zelf verpleegkundige. Zij zet zich onder meer in voor de verdere professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep.

Enerverende ontwikkelingen

De raad van toezicht van De Waalboog is verheugd over  de benoeming. Jos Meijerink, voorzitter raad van toezicht: “We zijn verheugd met dit ervaren besturingsteam. De Waalboog staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen in de ouderenzorg en in haar vastgoed. De locatie Joachim en Anna start volgend jaar met volledige nieuwbouw. Ook op andere plekken in de stad ontwikkelen we nieuwe locaties. Zo dragen we eraan bij dat mensen oud kunnen worden in hun eigen wijk. Dat zijn enerverende ontwikkelingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Rita Arts hierin en bij alle andere ontwikkelingen die De Waalboog doormaakt, op gedegen wijze sturing zal geven aan het realiseren van de strategische doelstellingen.”