Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De afname van het aantal bewoners die Covid-19 positief zijn, zet zich ook deze week verder voort. We zijn dus op de goede weg en lijken langzaam ‘in controle’. Dat is fijn, maar we zijn er zeker nog niet. Dat kan ook nog wel een tijd duren. Tijdens de landelijke persconferentie op woensdag 6 mei jl. maakte minister De Jonge bekend dat er vanaf komende week op 25 verpleeghuislocaties een proef start met een nieuwe bezoekregeling. We zijn blij te kunnen melden dat De Waalboog mee doet aan deze proef en wel op de locatie De Honinghoeve.

Coronavirus

Dat biedt familie en bewoners van De Honinghoeve vanaf dinsdag 12 mei de mogelijkheden voor een fysiek bezoek (binnen-contact) aan hun naaste zonder een raam ertussen. Natuurlijk moet dit uiterst zorgvuldig gebeuren om risico’s tot een minimum te beperken. Daarom doen we dit onder strikte voorwaarden. We kunnen het bezoek toestaan voor één vaste bezoeker per bewoner. Dat is een voorwaarde van het ministerie van VWS. Helaas kunnen we deze regeling niet openstellen voor afdelingen die vanwege corona gesloten zijn. De bezoekregeling met een fysiek contact wordt uitgebreid gemonitord door onderzoekers van het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen, waar De Waalboog lid van is. Met de kennis en ervaring die de deelnemende verpleeghuizen opdoen, kan de nieuwe bezoekregeling mogelijk vanaf 25 mei voor meer verpleeghuizen in het land en voor De Waalboog gelden.

Raam-contact
Eind april zijn we gestart met raam-contact tussen bewoners en naasten. De ervaringen op alle locaties met dit raam-contact zijn erg positief. Ze voorzien in een grote behoefte. Wel zien we, na een piek in het begin, dat er nu minder gebruik van gemaakt wordt. Ook zien we dat somatische bewoners er meer behoefte aan hebben dan mensen met dementie. Per locatie houden we de behoefte in de gaten en kijken we of we de beschikbare tijden hierop moeten aanpassen. Ook bieden we op sommige locaties aan dat er meerdere bezoeken per week mogelijk zijn. Dit is in ieder geval bij Joachim en Anna en bij De Honinghoeve mogelijk. Bij Nijevelt en het St. Jozefklooster bekijken we de mogelijkheid en is dat maatwerk. Bij De Honinghoeve blijven we het raam-contact  ook aan bieden naast de proef met het binnen-contact.

Veranderingen in Covid-afdelingen
Het aantal bewoners dat besmet is met het coronavirus neemt verder af. In plaats van één grote afdeling waar we alle bewoners met een coronabesmetting van De Waalboog opvangen, gaan we over naar één kleine Covid-afdeling, Rozenhof, locatie Nijevelt. De afdeling de Brug van Joachim en Anna, voorheen de Covid-afdeling van De Waalboog, wordt weer als opname-afdeling in gebruik genomen. Deze week konden enkele afdelingen, die langdurig gesloten waren door Covid-19, weer opengesteld worden.

Dagbehandeling Boog
Bij dagbehandeling Boog  gaan we voorzichtig weer een aantal cliënten ontvangen en begeleiden. Sinds maandag 4 mei jl. is de Boog weer open gesteld voor 3 dagen in de week. Dat is in eerste instantie voor cliënten die dat  hard nodig hebben. De komende periode gaan we dat stap voor stap uitbreiden. Bij het St. Jozefklooster is de dagbehandeling de afgelopen tijd wel doorgegaan, maar wel in flink kleinere groepen  om zo de 1,5 meter afstand te kunnen handhaven.

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het coronavirus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl. Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.