Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Training Waalboog-model Looprevalidatie en Valpreventie geaccrediteerd

Algemeen

Sinds vorig jaar biedt trainingsinstituut CME-online een online training aan over het Waalboog Looprevalidatie en Valpreventie Model. Deze training wordt verzorgd door John Branten, Geriatriefysiotherapeut bij De Waalboog. Recent heeft het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) deze cursus geaccrediteerd. De Waalboog is trots op deze mooie erkenning van de training, waar jaren van onderzoek aan ten grondslag ligt. Al veel verpleeghuisbewoners hebben hier baat bij gehad.

John Branten

Waalboogmodel
De kern van het Waalboog-model is dat er bij bewoners die geen goede opsta- of loopfunctie aanwezig hebben, of als zij alleen kunnen bewegen met veel aangepaste bewegingen, je eerst de verantwoordelijke spieren versterkt. De kracht neemt over het algemeen verrassend snel toe, als je kijk naar de mate van kwetsbaarheid van de verpleeghuisbewoners. De toename aan kracht heeft in de meeste gevallen als resultaat dat de bewoner een betere motoriek ontwikkelt.

Klik hier voor de wetenschappelijke achtergronden over het huidige model.

25 jaar in ontwikkeling en onderzoek
De fysiotherapeuten van De Waalboog werken als team al ongeveer 25 jaar aan deze zelf ontwikkelde behandelaanpak, het Waalboog Looprevalidatie en Valpreventie Model. Het eerste artikel (kleine effectstudie naar de gevolgen van quadricepskracht bij dementerenden) publiceerden ze in 2000. Nu zijn ze ongeveer 25 publicaties verder… Wat een mooi resultaat!

Online training
De online training bij CME bestaat uit twee delen: een theoretisch en een praktisch deel. Met deze accreditatie kunnen deelnemers nu punten krijgen voor (master) geriatriefysiotherapeuten in Nederland om hun bevoegdheid op peil te houden.

  1. Cursus Beter lopen door krachttraining theorie | CME-Online
  2. Cursus Beter lopen door krachttraining praktijk | CME-Online