Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Bus vol met zorgtechnologie langs locaties De Waalboog

Algemeen, Werken bij De Waalboog

Een poes die gaat spinnen als je haar aanraakt, een klankschaal waar bij aanraking bijzondere geluiden uit komt, een kussen dat rustgevende muziek afspeelt, een ouderwetse telefoon die oude liedjes afspeelt, een robotje die vragen stelt en spelletjes met je doet, een interactieve buis die aanzet tot bewegen. Het is een kleine greep uit de producten die medewerkers van De Waalboog konden uitproberen in de speciale Our house on wheels-bus, een rijdende experimenteer bus op het gebied van technologie voor zorg en welzijn. Op dinsdag 18 mei deed deze Nijevelt aan en op donderdag 20 mei De Honinghoeve.

2 Voorlopers Technologie

Enthousiast over ontwikkelingen

Zorgtechnologie voor de ouderenzorg zit in een flinke ontwikkeling. Maar wat sluit nu echt aan bij de bewoners van De Waalboog? Om daar achter te komen konden medewerkers deze week vooral zelf veel ervaren en uitproberen. Een groep enthousiaste medewerkers, de voorlopers, zet zich er voor in om collega’s meer vertrouwd te maken met de mogelijkheden die nieuwe technologiën brengen en hebben intensief contact met de initiatiefnemers van de Our house on wheels-bus. De bus komt voort uit Tech@doptie, een samenwerkingsverband tussen zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs en overheid uit de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder het ROC Nijmegen, Rijn IJssel, Xperium Health HAN en ook diverse zorgaanbieders, waaronder De Waalboog.

 

 

 

 

Technologie omarmen

Voor een persoonsgerichte aanpak voor het welbevinden van bewoners, kunnen technologische ontwikkelingen kansen bieden. Binnen De Waalboog hebben we aandacht voor deze ontwikkelingen en omarmen het toepassen van de technologie als aanvulling op het menselijke contact. Inmiddels beschikken we al over verschillende producten, maar vaak zijn die gekoppeld aan een afdeling of locatie. Met deze bus kunnen medewerkers van alle locaties kennis maken met verschillende technieken. Geïnspireerd door de nieuwe inzichten namen medewerkers hun bevindingen mee naar hun afdeling om te kijken of er daar een vervolg aan te geven is.

1_techadoptie