Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Als De Waalboog volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM en de GGD nauwgezet op, aangevuld met de adviezen van onze infectiepreventiedeskundigen. Er zijn nog geen bewoners, medewerkers of vrijwilligers met een besmetting en dat houden we uiteraard graag zo lang mogelijk zo. Hieronder treft u de belangrijkste centrale maatregelen binnen De Waalboog. Ook van bezoekers vraagt dat wat.

Coronavirus

Op bezoek
Wilt u op bezoek komen, maar heeft u last van een lichte verkoudheid, keelpijn of koorts? Dan moet u uw bezoek uitstellen. Voor inwoners van Brabant gold deze richtlijn al, maar ook andere bezoekers en onze vrijwilligers vragen wij hier naar te handelen. Wilt u, als eerste contactpersoon, dit ook doorgeven aan andere familieleden? Zo willen we verspreiding van (algemene) virussen via bezoek zoveel mogelijk beperken. Dat is niet alleen beter voor de bewoners, maar helpt ook om uitval onder personeel te beperken.

Afspraken
Ook naar bijeenkomsten of afspraken kijken we kritisch wat op dit moment wel of niet noodzakelijk is. Mocht een afspraak met u niet doorgaan, dan ontvangt u daarvan van ons bericht. Bij twijfel neemt u zelf contact op met degene met wie u een afspraak heeft.

Cliënten van de dagbehandeling
Voor cliënten van de dagbehandeling moeten we helaas ook deze aangescherpte maatregelen instellen. Heeft uw milde klachten van de luchtwegen, keelpijn of koorts? Dan moet u uw naaste thuis houden. Als hij of zij 24 uur klachtenvrij is, dan is hij of zij weer van harte welkom. Wij snappen dat dit voor een vervelende situatie thuis kan zorgen. Wij doen dit echter in het belang van de meerderheid van de bezoekers van de dagbehandeling. Wilt u zich tijdig afmelden, zodat de chauffeur niet voor niets komt?

Activiteiten
Ons activiteitenprogramma laten we in kleine omvang vooralsnog zoveel als mogelijk doorgaan, mede omdat de kans dat bewoners elkaar onderling besmetten minder groot is. We willen bewoners deze aangename afwisseling in de dag niet onthouden. Wel vragen we (mede via medewerkers en vrijwilligers) om bewoners met milde klachten uit voorzorg niet deel te laten nemen aan activiteiten. Ook lassen we grote bijeenkomsten af, waarbij ook veel familie of andere bezoekers aanwezig zijn. De reguliere kerkdiensten en vieringen gaan daarom voorlopig niet door. Onderstaande grotere activiteiten gaan niet door. We bekijken of de afgelaste activiteiten op een ander moment kunnen inhalen:

 • NLdoet op 13 en 14 maart
 • De modemarkt bij Joachim en Anna op zaterdag 14 maart
 • Bezoek van dieren op Nijevelt op zaterdag 14 maart
 • De modemarkt op Nijevelt op zaterdag 21 maart
 • Herdenkingsbijeenkomst van overledenen op Nijevelt op 20 maart
 • Herdenkingsbijeenkomst van overledenen op De Honinghoeve op 25 maart
 • Herdenkingsbijeenkomst van overledenen bij Joachim en Anna op 27 maart

In de activiteitenkalender op onze website is de meest actuele informatie te vinden.
Mocht een activiteit niet doorgaan, dan vermelden wij dit in de kalender.

Extra voorhoofd-thermometers
De Waalboog heeft extra hoofd-thermometers besteld, zodat we makkelijker tussentijds  kunnen controleren of iemand koorts heeft. De thermometers kunnen voor iedereen ingezet worden: bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Heeft een bewoner koorts? Dan wordt de arts geïnformeerd. Heeft een medewerker, vrijwilliger of bezoek koorts? Dan verzoeken diegene direct naar huis te gaan. Voor cliënten van de dagbesteding zullen we dan overleggen met de contactpersoon om te bekijken of we iemand thuis kunnen brengen.

Posters bij entree: met klachten niet naar binnen
Op alle locaties hebben we bij de entree en andere centrale plekken posters opgehangen waarbij we bezoekers verzoeken als zij milde klachten hebben niet binnen te komen en een bezoek uit te stellen.

Goede hygiëne
Hygiënisch werken is continu een zeer belangrijke prioriteit. Alle zorgmedewerkers en vrijwilligers zijn daar goed van op de hoogte. Voor alle bezoekers hangt er bij de ingang desinfectans. Maak daar alstublieft gebruik van, bij binnenkomst en vertrek. Ook hebben we afgesproken dat we geen handen meer schudden. We begroeten ‘zonder aanraken’.
We geven onze Hygiëne en Kwaliteitsmedewerkers meer tijd om op afdelingen beschikbaar te zijn voor vragen en advies. Zij zullen vaker een ronde langs afdelingen maken om ter plekke te kunnen adviseren.

Voorbereiding op grotere uitbraak
Binnen de regio Zuid Gelderland is er een breed overleg met de leden van de GHOR: Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio. Afgelopen week kwam de GHOR opnieuw bijeen. Vanuit de Waalboog waren een arts en een locatiemanager hierbij aanwezig. Verschillende scenario’s worden verkend en nader uitgewerkt over hoe te handelen tussen verschillende instanties als er opgeschaald moet worden. Ons Waalboog-zorgcontinuïteitsplan is daarin voor ons van belang.

Voor iedereen geldt:

 • Groeten zonder aanraken.
 • Goede handhygiëne.
 • Papieren zakdoekjes.
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het Corona-virus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl.
Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.