Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Geen eenzame kerst voor ouderen bij De Waalboog

Algemeen

Het zijn dit jaar bijzonder warme dagen vlak voor kerst. Niet omdat de temperatuur buiten zo hoog is, maar vooral vanwege de vele hartverwarmende acties die verschillende Nijmeegse groepen hebben geïnitieerd om ouderen van De Waalboog een fijne kerst te bezorgen en eenzaamheid tegen te gaan. En hoe…

P1110900

De medewerkers van De Waalboog en de vele vrijwilligers zetten zich natuurlijk elk jaar in om de kerstperiode extra gezellig te maken. Dit jaar was het bijzonder opvallend dat we op zóveel bijval mochten rekenen. Leerlingen van het Canisius College, studenten van het ROC Nijmegen en de Radboud Universiteit, medewerkers van de ABN AMRO bank en vrijwilligers van Club Goud kwamen speciaal in actie. Ieder met een eigen invulling, maar met eenzelfde mooie gedachte: een liefdevol gebaar maken voor ouderen en eenzaamheid in deze dagen tegen gaan.

‘Beste kant’

Dankzij al deze initiatieven konden de bewoners van alle locaties van De Waalboog, zo’n 525 in totaal, op afwisselende verrassingen rekenen. Bestuurder Loeks van der Veen is blij verrast met zoveel extra aandacht voor ouderen. “Deze mensen laten zich van hun beste kant zien. Wat fijn dat ieder, vanuit zijn eigen achtergrond en mogelijkheden, zo een steentje bijdraagt aan een mooie kerst voor iedereen en dat de ouderen uit eigen stad niet vergeten worden. Ik zou bijna zeggen: Kon het maar elke dag kerst zijn”.

Mooi de kerstdagen in

Op donderdag 19 december kwamen eerstejaars studenten van het ROC Nijmegen, opleiding mbo-verpleegkundige op locatie De Honinghoeve. Ze komen de komende weken wekelijks om een goede indruk te krijgen van werken in de ouderenzorg. Contact maken staat daarbij centraal. En hoe kan dat beter dan tijdens een gezellige kerstmiddag: samen spelletjes spelen, lekkere hapjes, live muziek door de studenten zelf, gezellige kletspraatjes en wat persoonlijke verzorging. Zo gaan een aantal bewoners met mooi gelakte nagels de kerstdagen in.

Vrijwilligersorganisatie Club Goud, een graag geziene club bij De Waalboog, kwam later die dag nog bij De Honinghoeve langs. Zij deden enkele afdelingen aan samen met Future Talent Factory en een aantal jonge vrijwilligers om de bewoners te verrassen met een high tea, een zangeres die kerstliedjes komt zingen, kerstcadeautjes voor alle bewoners en natuurlijk thee met lekkers.

Bankmedewerkers

Medewerkers van de ABN AMRO uit Nijmegen wilden dit jaar ook wat extra’s betekenen voor bewoners. Zij kwamen met een groepje collega’s naar Nijevelt met de nodige kerstdecoratie om kerstboompjes te versieren. Daarmee hebben zij, voor wie er nog wat ‘kaal’ bij zat, de kamers van individuele bewoners wat meer in kerstsferen gebracht. Zo zit iedereen er extra gezellig bij.

 

Medisch studenten met kerstpakketten

Later deze dag kwamen medische studenten van het Radboudumc zelfgemaakte kerstpakketten bezorgen bij verpleeghuis Joachim en Anna. Om de pakketjes samen te stellen hadden de studenten zelfgemaakte wafels verkocht op de faculteit! Hierdoor konden ze voor alle afdelingen mooie pakketjes samenstellen met onder ander thee, kerstbrood en chips. Deze studenten zijn aangesloten bij de werkgroep mensenrechten en vrede van International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) Nijmegen. Het IFMSA heeft een project om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan.

88 leerlingen Canisius College op bezoek

Op vrijdag kwamen maar liefst 88 leerlingen van het Canisiuscollege naar de locatie Nijevelt met zelfgemaakte kerstpakketjes. In tweetallen bezochten zij bewoners om daar persoonlijk een door hun zelf samengesteld pakketje te overhandigen. Zelfgebakken taartjes, koekjes, kleine versierinkjes en andere aardigheidjes deelden zij uit. Daar ontstonden leuke ontmoetingen. Kerstverhalen werden gedeeld en liedjes gezongen. Een belangrijk les wil het Canisius College zijn leerlingen zo meegeven. Want kerst gaat niet alleen over lekker eten, cadeautjes en even geen school – maar vooral over gezellig samenzijn met familie en vrienden én… aandacht voor een ander!

Een kaartje: klein gebaar, uit een groot hart

Ook studenten van de Nijmeegse studentenvereniging Ovum Novum kwamen deze dagen in actie. Zij hebben honderden kerstkaarten geschreven. Bij De Honinghoeve mochten we vrijdag 20 december 200 uniek geschreven kerstkaarten in ontvangst nemen voor de bewoners van zowel De Honinghoeve als het St. Jozefklooster. Een sympathieke actie, die veel bewoners erg konden waarderen.
Een persoonlijk kaartje krijgen doet altijd goed.

Dankzij al deze en andere initiatieven hopen we dat iedereen een warme kerst mag beleven, waarbij we graag wat extra’s voor elkaar betekenen. De Waalboog wenst iedereen mooie feestdagen!