Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Regenboogvlag wappert op Coming Out Dag

Algemeen

Vandaag, op internationale Coming Out Dag, heeft onze bestuurder Rita Arts de regenboogvlag gehesen. Deze heeft ze samen met bewoners van de locatie De Honinghoeve gehesen. De vlag zal er de hele week hangen tot 15 oktober. Ook andere locaties hebben aandacht besteed aan Coming Out Dag.

Coming Out Day 2021 (Honinghoeve) 3

Coming Out Dag is de dag waarop extra aandacht wordt besteed aan het moment waarop lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI-/roze-) personen ‘uit de kast’ komen. Roze ouderen gaan vaak terug de kast in op het moment dat zij vanuit de thuissituatie naar een verpleeghuis gaan. In veel gevallen is dit het resultaat van een geschiedenis met uitsluiting, pesten of discriminatie, gecombineerd met het feit dat homoseksualiteit verboden was of als ziekte werd gezien in de tijd dat zij opgroeiden. Op latere leeftijd, wanneer zij in een verpleeghuis terecht komen, kan dit leiden tot psychische kwetsbaarheid.

Binnen de vepleeghuiswereld hebben we gelukkig grote stappen in de goede richting genomen, maar nog steeds is seksuele- en genderdiversiteit een moeilijk bespreekbaar onderwerp in het verpleeghuis. Bij De Waalboog willen we dat iedereen zich hier thuis voelt, en daarom vinden wij het belangrijk dat seksuele- en genderidentiteit van bewoners én medewerkers laagdrempelig bespreekbaar is. Deelname aan Coming Outdag kan hier een bijdrage aan leveren.