Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Stemmen Tweede Kamerverkiezing 17 maart

Algemeen

Op woensdag 17 maart 2021 vindt de Tweede Kamerverkiezing plaats. De Waalboog zal dit jaar niet als stemlocatie dienen. De stroom extra bezoekers vinden wij te risicovol. Uiteraard kunnen bewoners wel hun stem uitbrengen. Er zijn verschillende mogelijkheden.

Stemmen

1. Stemmen per brief (alleen voor bewoners van 70 jaar en ouder)

Net als bij eerdere verkiezingen ontvangen alle bewoners een stempas. Deze wordt uiterlijk 3 maart bezorgd en zullen direct naar de betreffende afdelingen verstuurd worden. Naast de stempassen ontvangen bewoners van 70 jaar of ouder (tussen 24 februari en 11 maart) nog een tweede enveloppe. In deze enveloppe zitten de briefstembescheiden die de bewoners nodig hebben om per brief te stemmen. De briefstem  dient de bewoner zelf op de post te doen.

2. Stemmen in mobiel stemlokaal (alleen op locatie De Honinghoeve en Nijevelt)

De gemeente Nijmegen zorgt in verschillende woonzorgcentra in Nijmegen dat bewoners hun stem kunnen uitbrengen in een mobiel stembureau. In locatie De Honinghoeve en Nijevelt komt ook een mobiel stembureau. Hier kunnen de bewoners (en eventueel bewoners van andere locaties) hun stem uitbrengen of hun briefstem hier afgeven. Zij kunnen op de volgende tijdstippen terecht.

Locatie Nijevelt:                              dinsdag 16 maart tussen 13.30 – 15.30 uur
Locatie De Honinghoeve:             dinsdag 16 maart tussen 19.00 – 21.00 uur

Deze stembureaus zijn alleen bedoeld voor bewoners van De Waalboog, en niet voor mensen buiten De Waalboog. Ook de tijden van de hierboven genoemde tijdvak staan vast.

3. Stemmen in stemlokaal (extern) 

Het is voor alle kiezers, dus ook voor de bewoners van 70 jaar en ouder, mogelijk om hun stem uit te brengen in het stemlokaal in. In de stemlokalen worden maatregelen genomen zodat de kiezer veilig hun stem kunnen uitbrengen. Het stemmen is niet alleen mogelijk op 17 maart, maar ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart, dit is vooral bedoeld voor de mensen die in verband met het coronavirus tot de risicogroepen behoren.

4. Stemmen per volmacht

Een bewoner kan iemand anders vragen om namen hem of haar te stemmen. Kijk hier voor meer informatie over het stemmen per volmacht: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/vraag-en-antwoord/iemand-machtigen-om-te-stemmen-bij-verkiezingen

Meer informatie:
Meer informatie over de Tweede Kamerverkiezing vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen