Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De eerste dagen met de maatregels met sterk beperkt bezoek hebben we achter de rug. Het is wennen aan de nieuwe situatie. Voor bewoners, familie en natuurlijk ook voor ons op de locaties. De gangen zijn stil. Maar tegelijkertijd wordt er keihard gewerkt om alles voor bewoners en medewerkers goed te laten verlopen in deze onzekere tijden. Veel overleggen tussen de disciplines, vaak op afstand, aanscherpingen van maatregels, maar ook op gezette tijden ruimte voor ‘wat leuks’ maken en houden. Zo houden we de moed er in. In dit bericht delen wij opnieuw verscherpte maatregels. Helaas blijft dat noodzakelijk.

Coronavirus

Huidige stand van zaken besmettingen
Afgelopen zaterdag is een tweede bewoner positief getest op corona. Het betreft een bewoner van locatie Nijevelt. Deze persoon is dezelfde dag nog overgebracht naar de quarantaine afdeling de Brug bij Joachim en Anna. Er waren sinds vrijdag nog 3 andere bewoners die verdacht waren van corona. Hun testuitslagen waren gelukkig negatief. Momenteel staan er 2 testen uit, waarvan we op de uitslag wachten.

Geen ontmoetingen meer
In navolging van het beleid van koepelorganisatie Actiz, gaat De Waalboog met ingang van dinsdag 24 maart stoppen met de mogelijkheid voor bewoners om buiten te wandelen onder begeleiding van familielid/naaste. Hiermee komt helaas een eind aan de ontmoetingen van familie en bezoek buiten op ons terrein. We betreuren het dat we deze maatregel moeten invoeren, maar we volgen de landelijke richtlijnen hierin. Ook hebben we het afgelopen weekend ervaren dat het voor bezoek erg lastig is om zich te houden aan de voorschriften en kunnen de medewerkers hier onvoldoende op toezien en controle uitoefenen.

Bewoners mogen enkel nog één op één naar buiten onder begeleiding van een medewerker of vrijwilliger op het eigen terrein, mits de medewerker zich hiervoor vrij kan maken. Wanneer de bewoner alleen naar buiten kan, kan dat alleen als we op die locatie over een afgesloten tuin beschikken. Dit betreft alleen locaties Joachim en Anna en het St. Jozefklooster.

Aansluiten bij landelijke actie ‘COVID-19 Extra Handen aan het bed’
De Waalboog sluit aan het landelijke initiatief ‘COVID-19 Extra Handen aan het bed’, waarbij oud-professionals opgeroepen worden in deze tijd bij te springen in de zorg in zijn algemeenheid. Zo hopen we personele krapte aan te kunnen vullen, wanneer dat nodig is. Momenteel is het aantal zieke medewerkers nog relatief goed hanteerbaar. We houden dat dagelijks in de gaten om te zien of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Eerste ervaringen met gebruik skype positief
Afgelopen weekend hebben verschillende afdelingen al gebruik gemaakt van hun skypemogelijkheden met familie. De eerste ervaringen daarmee zijn heel positief. Voor sommigen is het in het begin nog even zoeken met de techniek, maar als we elkaar helpen dan komen we daar zeker uit. Soms vergt het op afdelingen wel extra afspraken over wie wanneer kan skypen.

Mooie initiatieven
Op alle locaties ontstaan mooie initiatieven om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken, dit wordt zeer gewaardeerd. Hieronder een kleine selectie:

  • Locaties Joachim en Anna, Nijevelt en het St. Jozefklooster krijgen van bloemenkweker Arnhem Nijmegen heel veel kaapsviooltjes. Omdat de handel in bloemen nu stil ligt, worden deze kaapsviooltjes nu geschonken aan de bewoners.
  • Gisteren was er op Nijevelt opnieuw een mooi buitenconcert waar bewoners van hebben genoten.
  • Vandaag, dinsdag 24 maart, komt Sander Ram een optreden verzorgen in diverse tuinen van Joachim en Anna. Vanaf 11.00 uur begint de “sing a long” ochtend in de tuin van de Kastanje/linde/Magnolia.
  • Vandaag, dinsdag 24 maart, is het de dag van het ambachtelijke ijs. De bekende Nijmeegse Italiaanse ijsmaker Ghiani (Van ’t Santstraat) verwent de bewoners van Joachim en Anna met een heerlijk ambachtelijk ijsje.
  • Twee betrokken mantelzorgers van Nijevelt hebben spandoek gemaakt om zorgmedewerkers te bedanken. Deze actie kwam zelfs in de Gelderlander.
  • Via familie van een medewerker die bij de Bouwmaat in Arnhem werkt kunnen we aan extra mondkapjes FFP2 komen. Die zijn erg schaars.
  • Op De Honinghoeve krijgen we ook hartverwarmende reacties van familie:

Via onze Facebookpagina delen we, naast het laatste nieuws, ook veel van dit soort initiatieven. Volg ons daar ook.

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het coronavirus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl. Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.