Zomerbaantje!

Kennismaken met de zorg en lekker bijverdienen? Wij hebben de perfecte zomerbaan voor jou.

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De overheid heeft afgelopen dinsdag aangekondigd de beperkende maatregelen voor sociale afstand met in ieder geval een maand te verlengen. In navolging daarvan geldt dat wij ook onze bezoekregeling verlengen tot in ieder geval 28 april. Wij snappen dat dat geen fijn vooruitzicht is. Wij hopen dat het contact met uw naaste via de afdeling (met beeldbellen via onder andere Skype) enige verlichting biedt. Wij spannen ons er zeer voor in om dit goed te faciliteren.

Coronavirus

Huidige situatie met besmettingen
De afgelopen dagen zijn er opnieuw bewoners met besmettingen bij gekomen. We merken helaas dat het aantal steeds wat verder toeneemt. Tot nu toe hebben we de betreffende bewoners (met uitzondering van bewoners op afdeling Kastanje) naar de Brug verplaatst, maar daar raken de bedden langzaam vol. Om die reden gaan we nu ook een kleine quarantaine afdeling maken op locatie De Honinghoeve en op locatie Nijevelt.

Testen van medewerkers
We hebben de mogelijkheid om nu ook medewerkers onder bepaalde omstandigheden te testen op corona. Dat kan nu, omdat we de beschikking over meerdere testen hebben. De voorraad in de regio blijft beperkt, maar stelt ons wel in staat om dit bij specifieke medewerkers in te zetten. Zo kunnen we bij hen ook vroegtijdig corona signaleren en hen naar huis sturen.

Extra handen voor De Waalboog
Voor het weekend hebben we een actie gelanceerd via Facebook om aan Extra handen voor De Waalboog  te komen. Wat een geweldig resultaat: het bericht op Facebook is 180 keer gedeeld en heeft daardoor meer dan 12.000 mensen bereikt! En op onze Werken bij Facebook pagina is het bericht ook nog eens 40 keer gedeeld, met een bereik van ruim 2.500 mensen. Dit heeft inmiddels veel aanmeldingen opgeleverd en er blijven nog steeds aanmeldingen binnenlopen. Iedereen dus heel hartelijk bedankt voor het delen van dit bericht.

Ook hebben we via het landelijke initiatief ‘Extra handen voor de zorg’ voordrachten gekregen die we kunnen gaan inzetten. Vanuit personeelszaken werken we hard om deze mensen aan de afdelingen te koppelen. Hierbij zetten we ons er voor in om mensen liefst ook langere tijd te verbinden aan een afdeling, zodat die persoon daar een vertrouwd gezicht wordt.

Bericht van de cliëntenraad
Ook de cliëntenraad wil familie en naasten graag een hart onder de riem steken:

“Het zijn bijzondere tijden voor de bewoners van De Waalboog maar ook voor familieleden, vrienden en kennissen en zeker ook voor de vrijwilligers. De deur van iedere Waalbooglocatie is op slot! Ongekende maatregelen opgelegd door de overheid om te zorgen dat de bewoners en verzorgenden zo gezond mogelijk kunnen blijven in deze tijd. De Waalboog heeft al veel zaken goed geregeld, denk hierbij onder andere aan het snel sluiten van de afdelingen voor bezoek, natuurlijk is dit geen leuke maatregel zowel voor de familie als de bewoners. Maar ook praktische zaken zijn meteen opgepakt, denk hierbij aan de was.” Lees hier het hele bericht.

In de media

  • Vandaag staat er in de Gelderlander een artikel met een interview van onze hoogleraar en specialist ouderengeneeskunde Raymond Koopmans met als titel ‘Afsluiten Verpleeghuizen lijkt effect te hebben’. De journalist heeft echter niet alle informatie goed verwerkt, waardoor het een wat vertekend en te rooskleurig beeld geeft. Raymond voegt toe: “De landelijke cijfers van 22 overleden bewoners met bewezen corona infectie zijn wellicht wat te rooskleurig en waarschijnlijk een onderschatting. Het betreft de eerste cijfers van de landelijke Ysis-registratie, waar de Waalboog ook aan meedoet. De registratie bestaat slechts enkele weken en het is nog onduidelijk of alle instellingen die ditzelfde systeem gebruiken ook deelnemen aan de registratie. Ook zijn er andere systemen waarin geregistreerd kan worden. Het is de verwachting dat in de loop van de komende weken de cijfers betrouwbaarder worden.” Lees hier het gehele artikel.
  • Collega Vince Vissers van de afdeling Brug wordt met enige regelmaat door de Gelderlander gevraagd naar zijn ervaringen bij de Brug. Vandaag staat er weer een nieuw artikel van hem in de krant, lees het artikel.
  • Geestelijk verzorger Dorry de Beijer beschreef voor de orde van Dominicanen hoe zij nu een andere invulling geeft aan haar werk als geestelijk verzorger en hoe ze nu invulling geeft aan de viering in verbondenheid. Lees het hier.

Mooie acties

  • De supportersvereniging van NEC heeft afgelopen weekeind op alle locaties dozen met kaartjes achtergelaten voor de bewoners. Ook zij leven in deze tijd erg mee met de bewoners in de verpleeghuizen. Mooie betrokkenheid uit een verrassende hoek.
  • We onderzoeken of we komende vrijdag deel kunnen nemen aan de online bingo van burgemeester Bruls (middels videoverbinding) die hij voor verpleeghuizen organiseert. De uit-coördinatoren pakken dit op, samen met de medewerkers dagbesteding. Ook in prijsjes wordt voorzien.

Via onze Facebookpagina delen we, naast het laatste nieuws, ook veel van dit soort initiatieven. Volg ons daar ook.

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het coronavirus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl. Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.