Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De afgelopen dagen heeft De Waalboog de mogelijkheden van face to face contact op afstand tussen bewoners van De Waalboog en de naasten zoals familie onderzocht.

Coronavirus

We zien dat de behoefte bij familie toeneemt om direct (zicht-)contact met bewoners te hebben. Heel begrijpelijk want het duurt al lang en we weten niet hoe lang het nog gaat duren. We zijn blij te kunnen melden dat we bij locatie De Honinghoeve, als eerste locatie van De Waalboog, met een proef starten om dit mogelijk te maken. De proef gaat aanstaande vrijdag, 17 april, van start. Op basis van de ervaring en evaluatie van de werkwijze, bekijken we de mogelijkheden voor de andere locaties.

Contactmomenten via het raam tussen bewoner en naaste
Binnen De Honinghoeve hebben we één ruimte ingericht waar bewoners via het raam contact kunnen hebben met een naaste. In deze ruimte is een kiepraam, waar we aan beide zijden van het raam een zitje hebben ingericht, met daar tussen aan beide zijden een tafel die voor extra (veilige) ruimte tot elkaar zorgt. De bewoner komt op een afgesproken tijdstip onder begeleiding van een medewerker naar de ruimte, voor een contact  van circa 30 minuten. De eerste contactpersonen van De Honinghoeve hebben aanvullende informatie over deze mogelijkheid in deze proefperiode ontvangen.

Andere positieve ontwikkelingen
In deze pittige tijden zijn er ook andere positieve ontwikkelingen te melden die we graag met u delen: 

  • Er zijn inmiddels 13 bewoners hersteld van het coronavirus; een positief signaal.
  • Vorige week zijn er op verschillende momenten medewerkers met klachten getest op het coronavirus. De medewerkers die positief getest zijn, blijven thuis tot zij 72 uur klachtenvrij zijn. We blijven medewerkers testen die klachten hebben. Zo houden we ook hen goed in de gaten om vroegtijdig besmettingen onder medewerkers te signaleren.
  • De werving voor extra collega’s heeft veel opgeleverd. Ons Flexbureau geeft aan nog steeds over extra medewerkers te beschikken die we in kunnen zetten bij uitval van zieke medewerkers of om afdelingen wat extra bemensing te bieden.
  • Medewerkers en familie zetten zich op ontzettend veel mooie en lieve manieren in om bewoners goed door deze tijd te begeleiden. De initiatieven zijn bijna te veel om op te noemen. Medewerkers ontvangen bloemen en presentjes, bewoners worden getrakteerd op heerlijke paasbrunches, enkele bewoners krijgen gezichtsbehandelingen, we speelden een paasbingo via videobellen en er zijn verschillende leuke optredens. Op Facebook delen we bijna dagelijks de laatste activiteiten. Volgt u ons al op Facebook? Dat kan via https://www.facebook.com/waalboog

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het coronavirus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl. Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.