Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Update corona

Algemeen, Corona

De persconferentie van de overheid van 21 april jl. heeft nog geen aanleiding gegeven om de maatregelen aan te passen. Helaas is bezoek dus nog niet toegestaan. Vorige week is de De Waalboog op locatie De Honinghoeve gestart met contactmomenten tussen bewoners en familie. We zijn blij te kunnen melden dat dit vanaf dit weekend ook mogelijk is op al onze andere locaties.

Coronavirus

De behoefte om elkaar te zien neemt toe bij familie en naasten van de bewoners van De Waalboog. Heel begrijpelijk! Wat fijn om nu te kunnen melden dat de contactmomenten niet meer alleen mogelijk zijn op locatie De Honinghoeve maar ook op locatie Nijevelt. Het St. Jozefklooster en locaties Joachim en Anna en Bosweg 250 volgen dit weekend, vanaf zaterdag 25 april.

Contactmomenten via het raam tussen bewoner en naaste
Op de locaties biedt De Waalboog de mogelijkheid om een contactmoment te hebben met een bewoner. Binnen elke locatie is een ruimte ingericht waar bewoners via het raam contact kunnen hebben met een naaste. De bewoner komt op een afgesproken tijdstip, onder begeleiding van een medewerker, naar de ruimte voor een contact van circa 30 minuten. Alle eerste contactpersonen hebben uitgebreide informatie ontvangen over dit contactmoment.

Concentratie van besmettingen
We zien momenteel dat het aantal bewoners die corona-positief zijn zich concentreren op een beperkt aantal afdelingen van De Waalboog. De  bewoners die besmet zijn met het coronavirus worden op die afdelingen binnen de eigen afdeling verzorgd. Hierdoor zien we de instroom van nieuwe bewoners met een besmetting binnen de quarantaine afdeling de Brug flink teruglopen. Daardoor zijn we voorzichtig optimistisch op dit moment over het verdere verloop binnen onze locaties. Omdat we, als samenleving, waarschijnlijk nog een langere tijd geconfronteerd blijven met dit virus, kijken we, als Waalboog, ook naar hoe we langdurig de zorg voor COVID-19 patiënten kunnen opvangen en wat het betekent voor de toekomst.

Testen van medewerkers
Medewerkers met klachten kunnen zich al enige tijd wekelijks laten testen binnen De Waalboog. Dit blijven we ook de komende weken voortzetten. Zo kunnen we sneller maatregelen treffen als een medewerker besmet zou zijn. Zorgmedewerkers met milde klachten blijven wel werken, zolang zij geen koorts hebben. Zij dragen dan wel een mondneus-masker en houden zoveel mogelijk 1,5 m afstand.

Bijzondere momentjes

  • Komende zaterdag trakteert stichting Vrienden van De Waalboog alle locaties op een bezoek van Hiddo van Os met zijn draaiorgel. De aftrap is om 10.00 uur, op het terras van locatie Sint Jozefklooster. Vervolgens De Honinghoeve om 11.15 uur, Joachim en Anna om 13.45 uur en de Bosweg 250 zo mogelijk erna en locatie Nijevelt om 15.00 uur.
  • Op 16 april jl. waren enkele medewerkers van NEC bij Nijevelt buiten aanwezig voor een wel heel speciale workout: namenlijk ‘Work-ouderen’. De NEC-projectgroep ‘Work-Ouderen’ staat stil bij ouderen die door het coronavirus verplicht langdurig binnen verblijven in verpleeg- en verzorginghuizen. Juist voor deze kwetsbare doelgroep is het lastig om in beweging te blijven. De NEC-medewerkers verzorgden een work-out op afstand waaraan bewoners deel konden nemen.
  • Oproepje artiesten voor extra optredens bij De Waalboog: De kleine optredens en mini-concerten in de tuinen van afgelopen tijd zijn stuk voor stuk onbetaalbare lichtpuntjes op de dag. Ze brengen vaak een vrolijke lach op het gezicht van de bewoners en voelden als een warme steun in de rug van de medewerkers. We zijn op zoek naar meer artiesten die dit willen verzorgen voor bewoners. Een optreden hoeft niet groots en professioneel te zijn; juist ‘klein en enthousiast’ is nu goud waard. Kent u iemand die een optreden kan verzorgen? Laat diegene contact opnemen met onze UIT-coördinatoren om de mogelijkheden te verkennen: Christine Willems (willems@waalboog.nl) of Marjolein Willemsen (marjolein.willemsen@waalboog.nl). Namens de bewoners, alvast bedankt!

Vragen en aanvullende informatie
Heeft u vragen over het coronavirus  in relatie tot De Waalboog en kan uw zorgmedewerker u niet helpen? Dan kunt mailen naar: corona@waalboog.nl. Bent u inwoner van de regio Gelderland-Zuid en heeft u een vraag over de regionale situatie? Bel GGD Gelderland Zuid: 088 – 144 7272. Ook is er een landelijk informatienummer voor mensen die vragen hebben over het coronavirus (RIVM 8.00-20.00): 0800 – 1351 of kijk op www.rivm.nl.