Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Vaccinatiedag in beeld!

Algemeen, Corona

Wat een heugelijke dag! Bewoners die daarvoor toestemming hebben gegeven hebben 27 januari hun eerste vaccinatie tegen corona gekregen. Mevrouw Beckmann (87 jaar) van Nijevelt was de eerste bewoner van De Waalboog die gevaccineerd werd. In het bijzijn van haar zoon kreeg ze het vaccin van verpleegkundige Anne Spanbroek. Ook De Gelderlander was hierbij aanwezig.

 

vaccinatie eerste bewoner

Op de locaties Nijevelt, Joachim en Anna en De Honinghoeve kregen vandaag de bewoners die daar toestemming voor hadden gegeven het vaccin. De energie is voelbaar bij de teams die hierbij betrokken zijn. Iedereen is extra gemotiveerd om het vandaag te laten slagen. De betrokkenheid is enorm. Al vroeg in de ochtend was een team per locatie bezig om alle vaccins voor te bereiden. De flacons met het vaccin moesten verdund worden, om daar vervolgens liefst 6 vaccins per flacon uit te halen. Best spannend om met zo’n kostbaar en belangrijk vaccin te werken. ‘Je hebt dit al tig keer gedaan bij bijvoorbeeld de griepspuit, maar dit voelt toch echt heel anders’, aldus een van de betrokken verpleegkundigen.

Strak schema
Volgens een strak schema kwamen de afdelingen ‘hun vaccins’ halen, waarna het vaccineren ook bij hen op de afdeling kon beginnen. Gestructureerd worden de lijsten bijgehouden wie gevaccineerd mag worden, en of iemand extra aandachtspunten of contra-indicaties heeft. Over het algemeen verloopt het heel soepel. Een enkele dementerende heeft moeite met het vaccineren. Een bewoonster begrijpt het niet en heeft er duidelijk geen zin in. De zoon wordt erbij gevraagd om samen te zorgen dat moeder toch gevaccineerd kan worden.

Zucht van verlichting
Het was een flinke uitdaging in een kort tijdsbestek. Maar iedereen zette zich er voor de volle 100% voor in. ‘Samen sterk tegen corona’ is vandaag nog meer voelbaar dan anders! Bestuurder Rita Arts zegt blij en trots te zijn.  ,,Er gaat een ongelooflijke zucht van verlichting door onze verpleeghuizen. Eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel Gelderlander: Eerste Prik voor Wil (87), maar de knuffel moet nog even wachten in Huize Nijevelt