Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Waalboog-fysiotherapeuten publiceren wetenschappelijk onderzoek en referaat

Onderzoek

Fysiotherapeuten van De Waalboog doen met enige regelmaat wetenschappelijk onderzoek naar hun handelen, om zo de basis voor hun therapie te verbeteren. Dit heeft recentelijk geleid tot twee mooie publicaties in het Nederlands Tijdschrift voor Geriatriefysiotherapie.

Onderzoek Fysiotherapiel

Wetenschappelijk onderzoek: De verhouding tussen de 1RM- en 10RM-waarde in een populatie kwetsbare ouderen in een verpleeghuis

Krachttraining is een veel gebruikte en goed gedocumenteerde interventie bij de revalidatie van ouderen. Trainen met een relatief hoge intensiteit is waarschijnlijk de meest effectieve manier van krachttraining. Dit wordt aangeduid met een schaal van 1-10 Repetition Maximum (RM). Dit artikel onderzoekt de verhouding tussen de 1RM- en 10RM-waarde in een populatie kwetsbare ouderen en of deze 1RM-10RM-ratio verandert ten gevolge van training.

Link naar artikel.


Referaat: Een quadricepsfunctie-vermijdend looppatroon

Dit referaat is geschreven over een artikel van Paul Kline: ‘Rate of torque development is the primary contributor to quadriceps avoidance gait following total knee arthroplasty’.
Het gaat in op het ‘quadriceps-vermijdend looppatroon’ dat na een totale knie-operatie kan ontstaan. Dit compenserende looppatroon komt voor als de quadriceps (dijbeenspier) niet sterk genoeg is. Bij een relatief zwakke dijbeenspier past het lichaam op twee belangrijke manieren de coördinatie aan om toch een veilig looppatroon te kunnen realiseren.

Link naar artikel