Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

COVID-zorg op nieuwe quarantaine-afdeling

Algemeen, Corona, Zorg

Sinds maandag 2 november heeft De Waalboog een nieuwe COVID-afdeling: Margriet op locatie Nijevelt. Hier bieden we ruimte aan 17 tot 20 positief geteste bewoners en onder voorwaarden ook aan ouderen die nog thuis wonen of uit het ziekenhuis overgenomen kunnen worden.

Regiofunctie
In eerste instantie bieden we hier zorg aan positief geteste bewoners van alle locaties van De Waalboog. Maar als de randvoorwaarden het toelaten (er voldoende personeel is en er plaatsen beschikbaar zijn) zullen we hier zorg bieden aan positief geteste ouderen die nog thuis wonen (of uit een ziekenhuis komen), met een vorm van dementie én die specialistische COVID-zorg nodig hebben. We hebben immers ook een verantwoordelijkheid om COVID-zorg te bieden aan mensen uit de regio.

Vrijgekomen etage
Deze etage in de hoogbouw van Nijevelt kwam vrij, nadat hier eerder statushouder woonden. In korte tijd heeft deze etage een metamorfose ondergaan en is hij gereed gemaakt om als nieuwe COVID-afdeling te functioneren. Vloeren zijn vervangen, muren geschilderd, er is heel grondig schoongemaakt en er sanitair is op sommige plekken vervangen. Er zijn heel veel spullen verzameld vanuit Nijevelt om de kamers in te richten en aan te kleden. Ook is een speciaal team samengesteld om hier de specialistische COVID-zorg te kunnen leveren.

Gelderlander
Ook de Gelderlander heeft aandacht besteed aan de nieuwe afdeling:

Informatiebrochure Margriet
Naasten van mensen die opgenomen worden op de Margriet ontvangen de Folder Covid-afdeling Margriet.

Impressie van de afdeling
Leden van het zorgteam


Woonkamer

Slaapkamer

Slaapkamer

Keuken

Gang