Werken bij De Waalboog

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Ontdek onze mogelijkheden!

Meer info

Nicole Frusch-Venhoek

Ergotherapeut en cognitieve revalidatie therapeut (CPCRT)

Sinds 2011 ben ik werkzaam geweest in diverse settings ( ziekenhuis, revalidatie, gehandicapte zorg, eerste lijn en verpleeghuizen). Hierdoor heb ik een ruime ervaring binnen ergotherapie opgebouwd. Sinds enkele jaren ben ik gespecialiseerd in cognitie (het brein) als cognitieve revalidatie therapeut (CPCRT).

Cognitieve revalidatie therapeuten doen onderzoek in dagelijkse handelen en kunnen aan de hand van deze onderzoeken bepalen op welk leerbaarheidsniveau een oudere nog functioneert, waardoor de behandelingen en benaderingen specifieker hierop kan worden afgesteld. We werken vaak samen met psychologen om zo een betere vertaalslag te maken naar het dagelijks handelen. Hierbij kunnen we helpen d.m.v. psycho-educatie naar de omgeving om meer duidelijk te geven over gedrag en tevens kunnen we handvatten geven aan de mantelzorgers hoe met zaken om te gaan. We kunnen soms handelingen anders aanleren of zetten hulpmiddelen in en leren ze hiermee omgaan. Ook hulpbronnen vanuit de omgeving worden ingezet om het dagelijks handelen te verbeteren.

Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden behandel ik veelal ouderen met lichamelijke en/of geestelijke en/of cognitieve beperkingen. Vooral in samenwerking met anders specialisme ga ik  vaak aan de slag met jongere cliënten met dementeringsproblemen, gedragsmatige en/of cliënten met cognitieve problemen, maar ook met terminale cliënten.

Daarnaast ben ik aangesloten bij Parkinsonnet en oncologie netwerkwerk Gelderland (ONZG). Tevens ben ik een geschoolde CPCRT ( cognitieve revalidatie therapeut) en doe ik veel met valpreventie.( o.a. meegeschreven met de richtlijn valpreventie voor ergotherapeuten) en belasting/belastbaarheid.

024 - 382 6408

thuis@waalboog.nl